TidningsIda

– om böcker och språk

På väg genom bokhyllan igen

Det var ganska länge sedan jag gick igenom senaste bokstaven i serien “I min bokhylla”. Därför tänkte jag att det var dags att återuppta denna småroliga serie och fortsatte att gå igenom min hylla. Nu är det dags för P och på den bokstaven hittade jag två lästa böcker som faktiskt båda gjorde mig lite besvikna.

Processen av Franz Kafka tycker jag har ett underbart omslag i den här nyutgåvan av Bonniers klassiker (och dessutom är ryggen vackert röd). Innehållet däremot var inte riktigt som jag hade tänkt mig, utan tungt och svårtolkat. Jag läste den nog dessutom vid fel tillfälle och hade lite svårt att ta till mig den. Kanske får den en andra chans, men det får i så fall dröja några år.

Jag fullkomligt älskar Kristina Ohlssons böcker, men den senaste, Paradisoffer, var tyvärr inte riktigt som de andra. Spännande, jovisst, men terrorhotet uppe i luften blir inte riktigt samma sak som brotten nere på jorden när Fredrika jobbade tillsammans med polisen. Men att det är bra är det som sagt ingen tvekan om, bara att det inte riktigt var vad jag hade väntat mig. Men förhoppningsvis blir nästa bok ännu bättre igen.

Categories
I min bokhylla

  2 comments already | Leave your own comment

 1. 10/6/2012 | 19:51 Permalink

  Jag har inte ens vågat börja på Processen. Den verkar för tungläst för min smak..

  Respond to this comment

 2. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: