På torsdag

Ja, det är tydligen då vi ska få veta vem som tilldelas årets Nobelpris i litteratur. Att gissa ska jag inte ens försöka, men jag tycker ändå att det ska bli roligt och självklart vill jag sitta bänkad framför tv:n när Peter Englund kliver ut genom de stora dörrarna och tillkännager motiveringen och vinnaren. Trots att jag förmodligen inte har läst någonting av den som får priset. Förhoppningsvis har jag hört talas om vinnaren, men vi ska nog inte heller ta det för givet.

Tydligen ligger Haruki Murakami bra till hos Ladbrokes, men det tror jag inte så speciellt mycket på. Men som många andra skrivit verkar det ändå relativt troligt att blickarna i år vänds mot Asien eller Nordamerika. Och en kvinna vore väl trevligt?

Vem tror du får årets pris?


One thought on “På torsdag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *