Fler olästa än jag trodde

Den här helgen ställer Annika två frågor i en under veckans bokbloggsjerka:

1. Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

2. I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

1. Jag visste inte jättemycket mer än namnet och att han var författare från Kina innan Mo Yan i går fick årets Nobelpris. Men utifrån vad jag hörde om honom och av honom under gårdagen så tycker jag att han verkar vara ett bra val och hoppas att jag kommer mig för med att stifta bekantskap med honom så småningom.

2. Jag brukar inte räkna olästa böcker eller lista vad jag vill läsa (längre), men nu gjorde jag ett undantag och började räkna olästa böcker i bokhyllan. Siffran kom upp till 30 stycken (give or take) som bara står där (som jag faktiskt vill läsa, räknar inte sambons böcker) och som jag ännu inte har tagit mig an. Jag hade aldrig kunnat ana att det var så många, för jag brukar inbilla mig att jag inte är en sådan som samlar på mig böcker och sedan inte läser dem. Bättring! Sedan blir ju den listan i praktiken något längre eftersom det även finns en hel hög med böcker som jag skulle vilja läsa men inte äger själv.

Tillägg: Jag räknade igen, nu något senare. Och kom fram till att det förmodligen finns runt tio olästa böcker till i hyllan. Så summan borde vara 40 stycken. Dags för ett läsmaraton i november kanske?


11 thoughts on “Fler olästa än jag trodde”

  1. Nästan samma här! De böckerna man vill läsa men inte äger, det är snarare de som blir nästa val, för de man äger verkar man ju ofta prioritera bort. Åtminstone jag:)!

  2. Trots att årets pristagare är okänd så är han säkert läsvärd. Olästa böcker finns det tyligaen många av hos de flesta!

  3. Jag undvek helt att tänka på sådana böcker som jag vill läsa men inte äger. Det är ju i princip alla böcker som finns i världen det- åtminstone nästan!

  4. Om jag skulle räkna med de jag vill läsa, men inte äger, och de olästa jag faktiskt äger – då kommer jag nog upp i 400 böcker, give or take. Så jag tänkte begrava huvudet i sanden angående antalet böcker jag faktiskt vill läsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *