Spännande historier

När turen kom till S i bokhyllan fanns det en del att välja på, men det här är de två böcker jag valde att lyfta fram. Den olästa boken på bokstaven S är Sova hos fienden av Nancy Price. Jag snubblade över den på ett antikvariat i somras och insåg att den är grunden till filmen med Julia Roberts i huvudrollen, Sova med fienden som jag sett och tyckte mycket om. Den handlar om en kvinna som blir misshandlad av sin man och en dag bestämmer sig för att iscensätta sin död för att kunna fly och börja ett nytt liv. Men det visar sig inte vara riktigt lika lätt att fly från sitt förflutna som hon hade hoppats.

Den lästa boken är Belinda Bauers andra bok Skuggsida, som tyvärr är mycket svagare än både föregångaren Mörk jord och efterföljaren Ni älskar dem inte. Dock ändå läsvärd eftersom Bauer är expert på att blanda spänning med riktigt intressanta personer. I just den här boken introducerar hon lokalpolisen Jonas Holly som helt plötsligt står med en hel hög mord på sitt bord och tvingas samarbeta med rikspoliser. Men mördaren fortsätter att lura dem och ingenting är riktigt vad de hade trott.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *