När läsningen flyter ihop

Förra veckan började jag läsa Boel och Oscar av Josefine Sundström. Den började bra och mysigt, men jag hann inte läsa klart den före helgen och därför fick den ge vika för en mer praktisk bok att packa. På resan till vännen i Uppsala fick därför i stället Syskonmakaren av Lisa Jewell följa med, just för att exemplaret i min ägo är en liten Excessbok som knappt tar någon plats i packningen.

Det är sällan jag parallelläser böcker, av rädsla för att blanda ihop handlingarna. Och egentligen är det väl lite oklart om det här egentligen räknas som parallelläsning, när jag mer la den ena åt sidan för den andra. Men i alla fall, när jag nu för en gångs skull gör det så händer någonting som gör det extra lätt att blanda ihop.

I Boel och Oscar finns en man vid namn Daniel, som ligger inlagd på ett hospice för att få leva bra under sin sista tid i livet. Han väntar besök från en person för att kunna sluta på ett värdigt sätt.

I Syskonmakaren finns en man vid namn Daniel, som ligger inlagd på ett hospice för att få leva bra under sin sista tid i livet. Han hoppas på att få besök från några personer för att kunna sluta på ett värdigt sätt.

Vad är oddsen för det? Förmodligen finns det inget samband alls, utan beror helt enkelt på slumpen. Men att jag skulle läsa båda två samtidigt känns ändå ganska otroligt.

Det gick dock bra och jag har läst ut båda böckerna utan att blanda ihop de båda Danielarna. Men lite skumt känns det trots allt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *