Nej, jag förstår inte riktigt

Det som inte växer är döende – Jesper WeithzDet som inte växer är döende
Jesper Weithz
Natur & Kultur 2012
E-bok – 260 sidor

På Bokmässan gick jag förbi Elibs monter och fick där en liten lapp som talade om att jag härmed fick ladda ner en gratis e-bok. Det fanns fyra att välja mellan och den som verkade passa mig bäst var just Det som inte växer är döende. Den kändes som lagom längd för en resbok och baksidestexten lät intressant.

Men ganska snart in i läsningen börjar jag bli förvirrad. Det börjar bra, med upptrappningen om Henrik och Lotte som ska flytta till Sao Paolo med sin dotter för att kunna få hjälp att bota gravida Lotte från en dödlig sjukdom. De reser på varsitt håll och ska mötas på plats. Men på varsitt håll stöter de också på förhinder och ingen av dem kommer i väg med det plan som de hade tänkt resa med. Lotte och dottern blir kvar i Stockholm, Henrik åker åt andra hållet i världen för att lösa problem på företaget.

Så långt är allt ganska väl. Men sedan börjar det hända en massa konstiga saker som jag inte riktigt förstår. Jag har svårt att tolka vad som är sanning och drömmar och det gör det hela en smula förvirrande. Den beskrivs som en existentiell thriller och kanske är det vad jag inte hänger med på. När vi lämnar nuet och försöker säga någonting mer.

Tyvärr hänger jag inte riktigt med där. Och därför blir det en nackdel att den är så kort.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *