Si eller så

Det har cirkulerat en liten utmaning bland olika bloggar den senaste tiden och jag har bara väntat på att bli utmanad. Men då jag fortfarande inte verkar ha blivit det någonstans tar jag i stället till mig av Beas bokhyllas mer allmänna utmaning och får därmed göra den. Bra, va?

1. Ljudbok eller bok i handen?
Ljudböcker och jag går verkligen inte speciellt bra ihop (utom vid speciella tillfällen) så valet är enkelt – en bok i handen!

2. Pocket eller inbunden?
Jag inbillar mig att jag läser mest pocket, men när jag sedan började räkna efter vad jag läst i år härom dagen så insåg jag att runt hälften ändå var inbundna. I resterande hälft ingick både pocket, e-böcker och någon enstaka ljudbok. Så uppenbarligen är det rätta svaret att båda har sin charm och att jag gärna blandar.

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Jag vill gärna ha en blandning, men jag tycker mycket om böcker som har en grund i verkligheten. Men att bara läsa det ena eller det andra vore tråkigt.

4. Harry Potter eller Twilight?
Twilight föll jag aldrig riktigt för, trots att jag gav det ett försök. Harry Potter däremot har följt mig genom mina tonår och ligger mig fortfarande varmt om hjärtat, trots att jag förmodligen inte skulle gilla dem lika mycket nu.

5. Fantasyvärld eller vår värld?
Alltid vår värld, nya världar är verkligen inte min kopp te.
6. Kindle, iPad eller annat?
Jag har ju min alldeles egna iRiver (som det börjar bli dags att läsa på nu snart igen), och den är alldeles underbar att läsa på.

7. Låna eller köpa böcker?
Jag tycker om känslan av att äga mina böcker och vill bygga upp en ännu större bokhylla i framtiden, så jag köper gärna mina böcker. Låna är bra när jag är lite osäker på om det faktiskt är en bok jag tycker är värd att lägga pengarna på.

8. Bokhandlar eller online?
Bokhandlar är ju mysiga, men tyvärr är det svårt att slå online när det gäller priset så det är där jag oftast handlar.

9. Ensamstående bok eller trilogi?
Det finns fördelar med båda. En ensamstående bok har fördelen att den går att få ett slut på när man har läst ut boken, men att behöva längta efter nästa bok i en serie är också helt oslagbart. Suget i att veta att man måste vänta är en härlig känsla. Så jag läser gärna båda delarna, men på senare tid har det varit ont om serier även om det är vad jag läser just nu.

10. Tjock bok eller kort bok?
Jag skulle säga att det beror på tillfälle och känsla. Ibland känner jag helt enkelt för någonting som går fort att läsa, men ibland vill jag verkligen dyka ner mig i något tjockt och tillbringa så lång tid där som bara möjligt.

11. Romans eller action?
Romans får jag nog svara där.

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Få saker slår en mysig kväll under min fårskinnsfilt.

13. Varm choklad eller latte?
Varm choklad.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
En kombination, det beror lite på boken. Om jag redan är säker på att jag vill läsa boken undviker jag ofta recensioner för att vara öppen för min egen åsikt. Men om jag är lite tveksam på huruvida jag egentligen vill läsa den är recensioner ett bra sätt att få reda på mer. I efterhand är det dock alltid intressant att läsa recensioner.

Jag skickar vidare utmaningen till Massor av ord, både Biblo K och Fröken S.

 


2 thoughts on “Si eller så”

  1. Hehe jag gjorde samma sak, satt och väntade på att bli utmanad men hoppade sedan på utmaningen när Beas Bokhylla taggade alla som ville 🙂

  2. Kul att läsa dina svar!
    Jag läste Harry Potter sent i livet och det funkade alldeles utmärkt. De höll också för en omläsning för barnen, och då är det bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *