Fem läsbara presenter till far

I dag är det, om det nu är någon som råkat missa det, fars dag och dags att hylla alla våra fina pappor. Ett grattis eller en liten fika räcker gott och väl, men om man nu vill så kan man ju alltid hitta på någon liten present att lämna över. Och varför då inte en sådan som går att läsa? Här är några av mina förslag på presenter som går att läsa att ge bort till far i dag.

  1. Lars Keplers böcker. De spännande historierna om Joona Linna kan göra den gråaste dag till en riktigt trevlig stund. Nu när den fjärde boken, Sandmannen, precis har kommit ut kanske någon av dem/alla kan vara en bra present?
  2. Flakmopedisten av Lasse Berghagen är en historia som jag tycker har lite pappahumor. Den tar sin början i Lasses egna liv men övergår sedan i en skröna som nog inte har mycket att göra med verkligheten. Lite charmig, och passar som pappaläsning.
  3. Kafka på stranden av Haruki Murakami. Återigen en helt absurd historia, men lite annorlunda. När det mest otroliga blandas med det verkliga är det svårt att veta vad som är sant och inte och det är precis det som är charmen med Murakami.
  4. En bra biografi. En historia om en person som pappan gillar kan bara bli bra. Det finns ju så många att välja på där ute nu att det inte kan gå fel. Allt från Arnold Schwarzenegger till Glenn Hysén eller Gösta Ekman. Helt och hållet beroende på hur just din pappa är.
  5. Om din pappa inte är så mycket för just böcker men du tycker att du ändå vill ge honom något läsvärt kanske en tidningsprenumeration kan vara den rätta presenten. Antingen genom att själv bestämma vad han ska få läsa för tidning eller genom att ge honom ett presentkort där han själv får välja. Hos Tidningskungen är det jättesmidigt, då är det bara att välja belopp som presentkortet ska vara värt och sedan själv skriva ut det. Sedan får han möjligheten att logga in på sidan och välja om det är historia, sport, mat, dagstidningar eller någonting annat han är mest intresserad av. Någonting intressant lär han garanterat hitta.

Vilket jag själv valde i år? Det sistnämnda förslaget. Och självklart hoppas jag att det kommer att bli något bra av det hela. Jag misstänker att det kommer att bli typ Allt om historia, Illustrerad vetenskap eller någonting liknande i hans fall.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *