En lyckad afton

Även andra halvan av Bokens afton blev lyckad, med många skratt. Josefine Sundström fick äran att inleda den (genom att bli introducerad med bland annat ett citat om hennes skrivande ur en artikel där jag nämnt hennes bok) och gjorde det på ett mycket fint sätt genom att berätta om vägen från dans till skrivande och vad hon egentligen ville få fram med Boel och Oscar.

Därpå blev det Louise Boije af Gennäs, som till skillnad från de tidigare blev intervjuad av konferencieren Peter Hausenkampf. Tyvärr blev det lite stelt och segt, även om framför allt ämnet religion var otroligt intressant. Men jag blev som sagt inte superimponerad av Högre än alla himlar och den här presentationen fick mig inte jättesugen på fortsättningen Blå koral heller.

Avsluta fick självklart Tommy Körberg göra. En Tommy Körberg som bara hade suttit och väntat på sin tur att ta plats i rampljuset och som tänkte utnyttja varje minut. Även han skulle bli intervjuad, men stackars Peter Hausenkampf hade det inte lätt. “Du är så allvarlig hela tiden”, som Tommy sa, och allvarlig var det minsta som Tommy ville vara. Det ena skämtet avlöste det andra och på så sätt fick vi avsluta det hela med lite skratt.

En mycket trevlig afton med stor bredd och mycket intressanta ämnen. Och så fick jag ju mitt ex av Paradisoffer signerat av Kristina Ohlsson, så jag är mer än nöjd.


One thought on “En lyckad afton”

  1. Kul att det var lyckat! Jag valde att inte gå då ingen av författarna är jättefavoriter och jag tyckte att det var lite för dyrt för en studentplånbok 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *