Snart dags för Bokens afton

I kväll är det då äntligen dags för Bokens afton här i Kalmar, som jag har skrivit om förut. Men nu är det som sagt inte långt kvar och jag ser fram emot en riktigt trevlig kväll, trots att jag går dit helt ensam. Alla böcker jag hade planerat att läsa är nu lästa och jag har därmed läst fyra av sex författare som kommer att prata.

Kristina Ohlsson står fortfarande fast som det mest intressanta, men efter att ha läst Högre än alla himlar ser jag även fram emot att höra Louise Boije af Gennäs berätta om sitt författarskap. Mest för att jag hade lite svårt att engagera mig i alla karaktärer som dyker upp i boken och tycker att det blev för långdraget, men nu ser en chans att höra henne berätta om tanken bakom. Även Josefine Sundströms historia om Boel och Oscar kommer att bli intressant att lyssna på.

Men trots att jag gillade Pär Johanssons I huvudet på en normalstörd har jag svårt att se att han kommer att kunna berätta så mycket annat, det är ju trots allt en bok som till största delen består av anekdoter och historier om Glada Hudikteatern. Men det kan säkert bli lite fniss och tänkvärda ord. Lite samma sak med Tommy Körberg, det är ju trots allt hans eget liv boken handlar om, så det är väl det som samtalet främst kommer att ta upp. Som vilken intervju som helst, som hade kunnat hållas även utan en bok som förlaga. Men det kanske kan bli några toner också?

Den jag har minst koll på är helt klart Christer Lundberg. Jag har inte lyssnat speciellt mycket på Christer i P3 och har en dålig bild av honom. Boken kändes inte som någonting jag absolut ville läsa, men vem vet? Han kanske överbevisar mig.

En trevlig kväll tror jag på i alla fall.


One thought on “Snart dags för Bokens afton”

  1. Jag har varit på flera Bokens Afton här i Sundsvall och det brukar vara en helhetsupplevelse. Och sex författare på en gång, det blir nog en helkväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *