Lockande titlar

Efter att ha gjort några veckors uppehåll tänkte jag i dag åter svara på frågan i bokbloggsjerkan. Den här helgen undrar Annika:

Nämn en titel som du ”går igång på,” på ett antingen positivt eller negativt sätt.

Det är helt klart något väldigt speciellt med Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam. Så fin, men ändå sorglig på något sätt och det ligger så mycket sanning redan i titeln. Och nästan ännu mer i originaltiteln – Ensemble, c’est tout. Åh *suckar en behaglig, längtansfull suck*. Nu blev jag ju nästan sugen på att läsa om den igen…

Men sen tycker jag också väldigt mycket om Kristina Ohlssons korta titlar. Askungar, Änglavakter, Paradisoffer, Tusenskönor… De säger inte så mycket om innehåller men är ändå fina i sig själva. De blir spännande och det går att fundera så mycket på vad orden egentligen betyder.


14 thoughts on “Lockande titlar”

  1. Se där, där var en titel jag kunde tagit med. Jag har inte läst Tillsammans är man mindre ensam, men den är verkligen vacker.

  2. Tillsammans är man mindre ensam är verkligen en jättefin titel! Även om jag inte gillade boken så mycket när jag läste den, nu i efterhand kan jag uppskatta den mer 😉 En annan titel av henne som också är fin är ju Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans, den har jag dock inte läst.

  3. Tillsammans är man mindre ensam är en titel som får en att tänka till!
    Även Ohlssons titlar förstår man bättre efter att man läst böckerna, det gillar jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *