TidningsIda

– om böcker och språk

1 december: Ett chicklit-tips

Bakom första luckan döljer sig ett tips på en bok som överraskade mig rejält när jag läste den nu i höstas. Och anledningen till överraskningen är så enkel som att chicklit inte är det jag brukar läsa och det här råkade vara en typisk chicklit.

Nya kontakter av Sophie Kinsella handlar om nyförlovade Poppy Wyatt som på en och samma kväll råkar tappa bort sin dyrbara förlovningsring och bli bestulen på sin mobil. Hur ska hon nu kunna få tillbaka ringen? Som tur är hittar hon en mobil i en papperskorg, men den visar sig tillhöra en före detta sekreterare. Men med sin fantastiska övertalningsförmåga lyckas Poppy få behålla mobilen, men blir samtidigt indragen i företagets, och framför allt chefens, problem.

Det här är så fyndigt, roligt och knäppt att det blir oerhört lätt att läsa. Det går fort och är kul, och passar bra även om man inte brukar läsa chicklit. Så jag kan tänka mig hur mycket vana chicklitläsare borde tycka om den här boken.

Den är dessutom perfekt för människor som älskar fotnoter – det fullkomligt kryllar av dem i den här boken, och många av dem får en att fnissa högt.

  2 comments already | Leave your own comment

 1. 12/2/2012 | 13:35 Permalink

  Hej svejs. Har just hittat hit va fiktiviteter. Trevlig blogg! //Ann-Sofie

  Respond to this comment

 2. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: