4 december: En spänningsroman som sticker ut

Förra året utsåg jag Mörk jord av Belinda Bauer till den näst bästa boken jag läst 2011. Och historien om lille Steven som gör allt han kan för att ta reda på var hans mördade morbror gömdes är fortfarande en av de bästa böcker jag har läst. Sedan dess har jag läst ytterligare tre böcker av Belinda Bauer, men det är fortfarande i Mörk jord som jag tycker att hon visar sina styrkor bäst.

Visst är det spännande så att det förslår, men det är också så mycket mer. Steven Lamb blir en verklig person och hon gör ett oerhört bra jobb med att skildra den hemske pedofil/mördare som han tar kontakt med. Beskrivningarna av personerna är så bra att det riktigt kryper i kroppen.

Och det är därför det här är långt ifrån en spänningsroman i mängden.

Här finns hela adventskalendern.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *