Återkommande läsning

Veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka lyder:

Finns det någon bok som du på ett eller annat sätt alltid återvänder till? Naturligtvis är det alltid trevligt med en motivering, men så här i juletid kan jag ha visst överseende med om tiden inte riktigt räcker till det.

Jag är ganska dålig på det här med att läsa om böcker, jag hittar hela tiden så mycket nytt som jag hellre tar mig an. Men visst finns det gånger då jag återvänder. Till exempel har jag flera gånger läst om Gömda av Liza Marklund, för att jag tyckte att det var en så fullständigt otrolig och hemsk historia. Just nu känner jag dock ingen längtan efter det. Jag har även läst om Jävla John av Eva Dozzi ett antal gånger och känner faktiskt för att göra det ytterligare en gång. Den är fantastiskt skriven och en så underbart overklig men ändå trovärdig historia.

Annars är det ganska dåligt med att återkomma till böcker just genom att läsa om dem. Däremot återkommer jag gärna till böcker som Tillsammans är man mindre ensam (Anna Gavalda), Jag har kokat 200 000 potatisar men kan inte erinra mig en enda av dessa (Lasse Eriksson), Niceville (Kathryn Stockett) och Mörk jord (Belinda Bauer) här på bloggen gång efter gång. Just för att det på något sätt är böcker som etsat sig fast i mitt minne.


12 thoughts on “Återkommande läsning”

  1. Jag håller på att läsa Mörk Jord precis nu och jag vet inte, jag finner inte alls den där “braheten” som många andra verkar se med den.. Jag gillar dock grejen med att han skriver brev till en mördare, det ger en annorlunda infallsvinkel! Får fortsätta ge den lite mer tid så kanske den växer lite på mig 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *