9 december: En spännande lucköppning

Den andra advent blir lucköppningen något senare än vanligt, men bättre sent än aldrig. Den här gången döljer sig en historia som är oerhört spännande i både bok- och filmform (även om de skiljer sig en hel del åt). När jag läste Änglar och demoner hade den ännu inte blivit film, men jag hade läst Da Vinci-koden och tyckt att den var helt okej.

Änglar och demoner är mer än bara okej. Den är spännande, gripande och omöjlig att lägga ifrån sig. Mönstret och jakten griper tag och Robert Langdons tankar om vem som ligger bakom mordet på en mycket framgångsrik CERN-forskare. Motsättningarna mellan kyrkan och vetenskapen blir starka och hemska och när jakten efter de skyldiga pågår under en dag blir tempot oerhört högt.

Om man dessutom har varit i Rom, där större delen av boken utspelar sig, vandrat på samma gator och besökt samma kyrkor blir historien rent magisk.

Läs alla delar i adventskalendern här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *