Två korta recensioner

Det börjar ju närma sig slutet av året och när jag går igenom min Läst 2012-lista insåg jag plötsligt att jag glömt att skriva om två böcker som jag har läst i år. Med hjälp av min lilla röda läsdagbok blir det därför två kort-korta recensioner på de två bortglömda.

Arthur Conan Doyle – En studie i röttEn studie i rött
Arthur Conan Doyle (1887)
E-bok – 168 sidor

Trots sin ålder var min första kontakt med sir Arthur Conan Doyle riktigt fascinerande och spännande. Alla små detaljer som till slut gör att Sherlock Holmes och dr Watson tillsammans kan komma fram till vem som ligger bakom det mystiska mordet. Boken är uppdelad i två delar och tyvärr är den första bättre än den andra, men tillsammans ger de helheltsbilden och därför är båda behövda. En klassiker värd namnet? Ja visst.

Agatha Christie – The secret adversaryThe Secret Adversary
Agatha Christie (1922)
E-bok – 184 sidor

Agatha Christie har länge legat mig varmt om hjärtat men den här hade jag råkat missa, förmodligen för att varken Miss Marple eller Poirot är huvudpersoner. I stället får vi följa Tommy och Tuppence som bestämmer sig att söka jobb som äventyrare. Men helt plötsligt blir deras uppdrag mer äventyrligt än vad de kunnat ana och deras liv riskeras. Visst känner man igen sin Christie i den här historien, men jag föredrar nog ändå hennes böcker om den självsäkre belgaren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *