11 december: Mysigt av min favorit

Lyckan är en sällsam fågel handlar egentligen inte om så mycket. Men det är det som är så fint, och det som jag älskar med Anna Gavalda. Det behöver inte hända så mycket rent objektivt för att historien ska gå framåt, i stället är det vad som sker på insidan av karaktärerna som är det viktiga. Historien om 47-åriga Charles och den unga Kate som möts av en slump blir levande ändå. För Anna Gavalda har verkligen ansträngt sig för att göra dem verkliga och trovärdiga och lyckas på alla plan.

Det är helt klart en av de bästa av hennes böcker (som jag har läst, jag har några kvar) och trots att det är en ganska konstig titel (som inte heller säger någonting om handlingen) så är det en väldigt fin historia.

Här hittar du alla adventskalenderns luckor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *