12 december: En deckare från mitt område

I dag är det så 121212, och det firar vi genom att öppna dagens lucka klockan 12.12. Fånigt, va? (Men lite småkul också). I den här luckan har jag valt ut en bok som sedan en tid tillbaka varit väldigt aktuell här nere i Kalmarområdet där jag ju bor. Johan Theorins Skumtimmen håller nämligen på att bli film och för ett tag sedan var inspelningarna i full gång.

Min förhoppning är att filmen ska kunna få lite av samma kusliga känsla som boken har runt sig. Den handlar om Julia (som ska spelas av Lena Endre), vars son för länge sedan försvann spårlöst på Öland. Många hävdar att han drunknade, men hon vill inte tro på det. I Skumtimmen åker hon därför tillbaka till Öland för att försöka ta reda på vad som egentligen hände. Minnena återvänder och det blir en tuff resa för Julia.

Läs alla delarna i adventskalendern här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *