15 december: Lucköppning med en efterlysning

Bakom lucka 15 döljer sig debuten av en av mina favoritförfattare – nämligen Kristina Ohlssons Askungar. En liten flicka försvinner på ett X 2000-tåg på väg mot Stockholm samtidigt som vi får en annan historia om en kvinna som gömmer sig, rädd för att bli hittad av den man hon trodde var hennes livs kärlek. Fredrika Bergman är i den här boken anställd som civil utredare och har svårt att få de andra inom polisen att tro att hon kan tillföra någonting. Men det kan hon självklart och jakten på flickans kidnappare blir snabbt till någonting större än bara en enda försvunnen flicka.

Till den här luckan har jag dock även en efterlysning. Jag har alla Kristina Ohlssons böcker i en egen bokhylla här hemma, men en sak retar mig. Tre av dem är inbundna, men just Askungar är i pocket. Jag har letat med ljus och lykta efter ett inbundet exemplar, men utan att finna någonting. Så nu vänder jag mig till er. Är det någon som har ett inbundet exemplar av boken och skulle kunna tänka sig att byta/ge bort/sälja? Hör av dig till mig här, eller på min mejl info(at)tidningsida.se. Det skulle vara en fin julklapp att få mitt “problem” löst!

Se övriga luckor i adventskalendern här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *