19 december: En helt osannolik sann historia

Historien om hur Thomas Quick dömdes för åtta mord är helt absurd. Hur rättsväsende, poliser och vårdare hanterade de uppgifter de fick från den starkt drogade och sjuke patienten på Säter är helt otrolig. Men ändå är den sann och journalisten Hannes Råstam har gjort ett omfattande arbete med att ta reda på vad det egentligen var som hände och hur Quick kunde dömas för så många, helt olika, mord. I Fallet Thomas Quick – att skapa en seriemördare går han igenom allting från början, till det som var slutet när Hannes Råstam tyvärr själv dog.

Det bästa av allt är att det inte krävs speciellt stora förkunskaper om fallet Thomas Quick. Råstam går först igenom allt snabbt, för att man ska få ett hum om hela sammanhanget, och sedan går han in på detaljerna i varje enskilt fall. Så att man ska förstå och kunna hänga med i alla otroliga svängar. Den här boken är ett måste att läsa för den som är brotts- och/eller samhällsintresserad.

Se hela adventskalendern här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *