20 december: En lokalredaktörs kamp

Finns inte på kartan är Carin Hjulströms första bok om Frida Fors, som i den här fortfarande studerar på journalisthögskolan och precis ska ut på sin långa praktik. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig. Medan pojkvännen hamnar i Stockholm får hon själv praktikplats på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd. Inte precis förstahandsvalet. Hur mycket kan det egentligen hända där?

Snart visar det sig att Frida får ta hand om allting själv. Och det hela håller på att gå åt skogen redan från början…

Det här är en lätt, lite smårolig bok som både skildrar livet i en liten ort och arbetet som journalist på en lokalredaktion på ett trovärdigt och bra sätt. Plus att Carin Hjulström skriver bra och att det är lätt att hänga med. Och eftersom jag själv var just journaliststuderande när jag läste den passade den mig extra bra just då…

Se hela adventskalendern här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *