21 december: Att våga följa sitt hjärta

Den vita massajen av Corinne Hofmann är en historia jag fastnade för för flera år sedan. Det är en sann historia där hon berättar om hur hon under en semester till Kenya med sin fästman plötsligt blir blixtförälskad i en massajman och bestämmer sig för att stanna kvar. Hon lever tillsammans med Lketinga, som mannen heter, i fyra år, men det är verkligen inte en dans på rosor. Kulturkrockarna är många och det är svårt att kombinera hennes sätt att se på saker och ting med massajernas. När Lketingas svartsjuka dessutom växer sig allt starkare blir det allt svårare för Corinne att leva som vanligt.

Starka kvinnors historia tilltalar mig och det här är verkligen en av dem. Även om allt inte går så bra som Corinne hoppats så vågar hon ändå följa sitt hjärta – trots att alla försöker hindra henne. Den finns även som film, på tyska eftersom Corinne är schweiziska, och de har faktiskt lyckats följa boken ganska bra.

Se alla delar i min adventskalender här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *