23 december: En påhittad men trovärdig historia

Jag har flera gånger tidigare tipsat om Eva Dozzis Jävla John, men det tål verkligen att göras igen. För historien om svenska Katja som inleder ett förhållande med John Lennon, mitt under den mest intensiga Beatlesperioden, är annorlunda, rolig och intressant. För medan hela kringhistorien stämmer med verkligheten; låtarna, platserna, personerna, så är allt som gäller John och Katja totalt påhittat. Men på ett sätt som gör att det blir trovärdigt. Det känns helt enkelt inte konstigt att John Lennon skulle ha kunnat skaffa sig en svensk flickvän som han höll hemlig – han var ju trots allt gift.

Det otroliga och det sanna gör därför att hela historien känns sann. Och det är det som är så häftigt och annorlunda. Plus att det är modigt och bra att John inte är någon ängel i den här skildringen.

Se hela adventskalendern här, i morgon är det dags för sista luckan!


One thought on “23 december: En påhittad men trovärdig historia”

  1. Hade ju tänkt följa din kalender men livet (läs jobbet) reducerade mitt bokbloggssurfande till noll…
    Den här boken står ju som du vet i min hylla och väntar:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *