Viktiga anekdoter att skratta åt

I huvudet på en normalstörd – Pär JohanssonI huvudet på en normalstörd – Pär Johansson.
Att Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson har många anekdoter att dela med sig av råder det ingen tvekan om. Förmodligen hade boken kunnat vara dubbelt så lång och ändå inte ha varit tråkig. För när de mest självklara sanningar blandas med ärliga uttalande och konstiga händelser är det svårt att inte dra på smilbanden. Och samtidigt är de små historierna om vad skådespelarna gjort och sagt lärorika och intressanta. Dessutom är det en historia om hur ett försök som ingen egentligen trodde på från början helt plötsligt blev något tillräckligt stort för Broadway.

Upplägget för boken är lite annorlunda, varje kapitel kallas för ett budord och är allt från “Du skall knuffa folk över vattenslangar” till “Du skall spela innebandy i mörkret”. Saker som låter otroligt konstiga när man bara läser själva temat får snart sin förklaring och låter ganska vettiga och/eller roliga.

Tyvärr valde Pär Johansson att berätta exakt samma anekdoter när han skulle prata om sin bok på Bokens afton här i Kalmar i november, så jag som redan läst boken kände igen det mesta. Och om man väljer att göra det i omvänd ordning känner man också igen det mesta. Och en hel del av historierna känner man också igen från andra tillfällen där man har hört honom berätta. Men hans budskap blir inte mindre viktigt för det.


Titel: I huvudet på en normalstörd
Författare: Pär Johansson och Petter Karlsson
Förlag och år: Bokförlaget Forum 2012
Typ: Inbunden – 272 sidor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *