Sorgligt om den djupaste vänskapen

Dorothy Koomson – Min bästa väns dotterMin bästa väns dotter – Dorothy Koomson.
Kamryn och Adele var bästa vänner och trodde att de alltid skulle förbli det. Men när Adele bara dagar före Kamryns bröllop råkar avslöja att Kamryns blivande man är pappa till Adeles dotter Tegan är allt förstört. Kamryn lämnade både Adele och sin stora kärlek och svär att aldrig träffa dem igen. Men några år senare dimper ett brev ner, ett brev som förklarar att Adele är döende. Och när de båda två mötts igen efter så många år vill Adele att Kamryn ska adoptera Tegan. Något som verkligen inte blir lätt.

Mänskliga relationer, svängningarna mellan sorg och glädje och starka personligheter är det jag tycker är Dorothy Koomsons styrka. Även om den tredje boken jag läser av henne är svagare än de två tidigare så finns de delarna med här. Självklart blir man berörd av vänskapen, sorgen och framför allt av den lilla Tegan som kämpar med att förstå att hon har en ny mamma som inte kommer att lämna henne.

Jag hade klarat mig med det, jag behöver inte dessutom någon kärlekshistoria mellan Kamryn och hennes nya chef – det blir liksom lite kaka på kaka. För hur Kamryn kämpar med att förstå sin bästa väns agerande och historia samtidigt som hon sörjer alla de år de förlorade är starkt. Det är en tuff resa, med rejäla upp- och nedgångar, men ändå tvivlar man aldrig på att hon ska klara det. För kärleken till den lilla spröda fyraåringen blir bara starkare för varje dag som går.


Titel:
Min bästa väns dotter
Författare: Dorothy Koomson
Förlag och år: Norstedts 2008
Typ: Pocket – 411 sidor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *