Så var läsåret 2012

2012 var året då jag trodde att jag skulle läsa betydligt fler böcker än vad jag till slut gjorde. Men några sämre läsmånader än de andra gjorde att jag till slut hamnade på exakt samma antal lästa böcker som 2011 – nämligen 68 stycken. Men däremot var antalet lästa sidor ungefär 3 000 fler, vilket innebär att jag läst tjockare böcker det här året än det tidigare. Och det får anses vara ett gott betyg.

Kvinnliga författare dominerade året stort, och jag förbättrade min statistik för böcker på engelska marginellt. Det är helt klart någonting som måste bli mycket, mycket bättre.

I övrigt gick mina nyårslöften helt okej. Här är några av dem:

  • Recensera snabbare: Nja, det gick väl sådär. Jag ligger fortfarande sex böcker efter men tänkte försöka hinna klart dem innan veckan är slut.
  • Läsa fler klassiker: Det blev inte jättemånga, men en hel del. Så jag är nöjd, och tänker fortsätta med det löftet under 2013.
  • Ge e-böcker och ljudböcker en ny chans: E-böckerna har definitivt fått det i samband med att jag köpte mig en läsplatta. Ljudböcker och jag kommer inte jättebra överens, men det blev i alla fall än.
  • Hålla en jämn nivå på bloggen: Till och från har det gått relativt bra, som till exempel mot slutet av året, och jag har slagit mitt tidigare besöksrekord.

Nu återstår bara att presentera årets topp 10-böcker och planera för 2013. Och det kommer alldeles, alldeles strax.


One thought on “Så var läsåret 2012”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *