Vad som fångar mitt intresse

Förra veckan missade jag att Annika startat sin bokbloggsjerka efter juluppehållet, men nu är jag med igen. Dagens fråga lyder:

Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?

Först och främst måste det vara någonting speciellt med omslaget eller titeln. Beroende på hur boken står placerad när jag hittar den så är det ju det första jag ser och måste därför fånga mitt intresse. Men det räcker självklart inte med det. Om det verkar tillräckligt intressant så vänder jag på den och läser baksidestexten – och det är där allting avgörs. Verkar innehållet intressant blir boken en sådan som jag gärna vill läsa.


10 thoughts on “Vad som fångar mitt intresse”

  1. jag är också väl medveten om hur stor påverkan omslaget och titeln har, det är ju där första intrycket väcks.

  2. Omslaget och titeln är viktigt för mig med 🙂 Om baksidetexten innehåller ett ämne som intresserar mig eller målar upp en stämning jag tycker om så blir det genast mycket mer troligt att den får följa med hem.

  3. Håller med. Omslagsdesignen är väldigt viktig. Kan tänka mig att det är en konst att göra ett snyggt omslag som lockar köparen till att ta upp boken och läsa på baksidan.

  4. Placeringen spelar ju så klart in. Titeln är viktigare om jag bara ser bokryggen, omslaget om boken är frontad eller ligger på ett bord. Avgörande är ju till slut baksidestexten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *