Ärlighet

Fredag betyder bokbloggsjerka hos Annika och veckans fråga lyder:

Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Självklart! Att recensera/tycka till om en bok skulle kännas ganska meningslöst om jag tyckte att jag inte kunde vara ärlig med vad jag tycker. Det är det som är hela poängen med att skriva om böcker som jag har läst och förhoppningsvis också det som ni som läser min blogg tycker är viktigt. För vad vinner jag (och andra) på att skriva att jag gillar en bok som inte alls föll mig i smaken? Nej, ingenting alls.

Självklart gäller det att motivera varför jag tycker som jag tycker och där kan jag alltid bli bättre. Men jag gör mitt bästa med att försöka förmedla den känsla som jag fick under läsningen. Förhoppningsvis får jag fram den och förhoppningsvis förstår läsaren min motivering.

Att de flesta recensioner blir positiva har ju att göra med att jag själv väljer vad jag ska läsa, jag är ingen professionell recensent som får böcker tilldelade. I stort sett alla (med några undantag) har haft någonting som fångade mitt intresse. Hade jag inte trott att den skulle vara bra hade jag ju inte börjat läsa den. Sedan så kan det ju faktiskt vara så att den trots det inte lever upp till mina förhoppningar.

Och om sanningen ska fram så är det ju lite småkul att få en chans att såga en riktigt dålig bok ibland också.


7 thoughts on “Ärlighet”

  1. Jag tror att alla mina recensioner hamnar i det mediokra träsket, trots att jag väljer alla själv. Är väl lite svårflörtad och kräsen av mig 😉

  2. Jag nästan önskar jag hade lite mer berg-och-dalbana i läsningen. Här är det varken många toppar eller dalar 🙂

  3. Jag har nog fler positiva recensioner än negativa och det beror, precis som du skriver, att jag själv väljer vad jag ska läsa.

    Jag får nog erkänna att jag också kan tycka att det är lite kul att såga en riktigt dålig bok (även om det inte är så ofta jag läser en sådan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *