Ett svårt liv

Silvia Avallone – StålStål – Silvia Avallone.
De trettonåriga flickorna Anna och Francesca har alltid varit bästa vänner och kommer alltid att vara. Eller? De är uppväxta tillsammans och gör allting ihop. Just nu innebär det en resa på väg mot vuxenvärlden, med alla kroppsliga och psykiska förändringar som det innebär. De drömmer om en ljus framtid, ett liv långt bort från det de lever nu i det lite risiga området, med föräldrar som slåss, super och är olyckliga.

Samtidigt som det är en historia om vänskap och hur lite som kan slita isär två bästa vänner är det också en historia om Italien. För på samma gång som vi följer Anna och Fransesca får vi följa deras familjer; pappor som jobbar “i konstbranschen”, mammorna som är hemmafruar och brodern som jobbar på stålverket – precis som nästan alla andra i deras område. Ett tufft liv, som sliter på alla, oavsett vilken fas de är i livet och vad de har för drömmar. Hur krav och förväntningar driver eller krossar människor på olika sätt.

Det finns en del att lära av den här boken. Och mycket att ta till sig av, fast det utspelar sig så tillsynes långt bort från oss.


Titel:
Stål
Författare:
Silvia Avallone
Förlag och år: Natur & Kultur 2012
Typ: E-bok – 290 sidor


2 thoughts on “Ett svårt liv”

  1. Det känns som om jag verkligen måste läsa den här boken så högt betyg som jag har sett den få både här och var.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *