Nyinvigning av TidningsIda.se

Som ni vet har det de senaste dagarna varit en smula rörigt här hos mig. Men nu kan ni se varför – det var för att det till slut skulle kunna bli så här fint! Bloggen har fått sig en makeover till utseendet men innehållet är detsamma. För att ni ska förstå hur jag har tänkt tänkte jag förklara lite om det nya utseendet här och hoppas att ni fortfarande vill komma och hälsa på mig här.

 • Om du kommit direkt till inlägget, via till exempel Facebook eller bokbloggar.nu, så är den enda skillnaden du kommer att se typsnitt, färger på bakgrunder, header och liknande. Här är det inga större konstigheter; text, bild och så kommentarsruta längst ner.
 • Om du däremot kommer hit genom att gå direkt till tidningsida.se finns det lite större förändringar. Längst upp på första sidan har jag nämligen infört en “slider”; fem bilder som rullar och därigenom visar upp inlägg som jag vill puffa lite extra för. De kommer självklart att bytas ut allt eftersom och kunna innehålla allt från recensioner till övriga inlägg. Tycker man att den växlar sida för fort är det bara att hålla musen över, så stannar den till. Man kan också byta bild manuellt. Och så kan man självklart klicka på den för att komma till inlägget.
 • Nere bland inläggen finns ytterligare en nyhet på förstasidan. Man kan inte längre se de senaste inläggen i sin helhet, utan måste klicka på antingen rubriken eller på den lilla upplysta texten “Read more”. Och förhoppningsvis vill ni göra det.
 • Sedan så ser spalten till höger lite annorlunda ut, men det är inga konstigheter. Även sidorna (längst upp) har strukturerats upp lite, till exempel så ligger de tidigare åren gömda under fliken för 2013.
 • Jag har även gjort om lite vinjetter och gjort några nya, men det märker ni om ni kikar runt lite bland inläggen.

Så, vad tror du? Kan du tänka dig att fortsätta läsa min blogg även med det här utseendet? Eller är det någonting som inte funkar/som du saknar? Lämna i så fall gärna en kommentar eller skicka ett mejl så ska jag ta till mig av det och försöka förbättra.


8 thoughts on “Nyinvigning av TidningsIda.se”

 1. Det ser fint och proffsigt ut! Själv skulle jag ändå önska att själva texten man ska läsa skulle vara lite mörkare, det blir lite ansträngande att läsa ljusgrå text på vit bakgrund. Annars har jag inget att invända, fint!

 2. Mycket snygg, ser avancerad ut! 😉
  Personligen gillar jag inte funktionen “read more” men det är väl en vanesak och det är ju bättre om man bara vill ha en överblick 🙂

  1. Nej, jag har själv varit lite tveksam när det gäller den, men samtidigt tyckte jag så mycket om den här layouten i övrigt att jag tänkte att jag får lära mig leva med det 🙂

 3. Mycket snyggt och proffsigt!
  Just “read more” har jag märkt på andra bloggar att jag inte riktigt utnyttjar. Men det är väl en vanesak.
  Sen går bilderna längst upp aningens för fort, hinner inte riktigt reagera för att klicka innan den jag blir nyfiken på är borta. Men det är också en smaksak.

  1. Jo, jag vet också att Read more har vissa begränsningar, men jag tänkte att jag testar och ser hur det påverkar besöksantal och liknande (eller om jag hittar någon möjlighet att ändra det i temat). Tycker också att bilderna går för fort, letar och letar efter var jag saktar ner dem. Men det räcker att föra musen över så stannar de till och sen kan man alltid trycka höger/vänster eller på de små plupparna under 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *