Fem kärleksfulla tips dagen till ära

Ja, är det alla hjärtans dag så är det. Och hur ska man fira det om inte med en kärleksfull bok? Det behöver ju faktiskt inte vara typisk chicklit för att det ska vara romantiskt – utan det finns ju en hel del andra sätt också. Därför får du här fem kärleksfulla tips av mig.

  1. Jävla John av Eva Dozzi träffar svenska Katja en natt John Lennon på ett hotell i Stockholm. Det är början på en annorlunda relation mellan dem båda, som påverkar båda två (och Beatles musik) både negativt och positivt. Och hur kan man vara kär på riktigt i en av världens största stjärnor, som dessutom har ett annat liv med fru och barn?
  2. Dexter och Emma lär känna varandra den 15 juli 1988 i David Nicholls En dag. Just den dagen får vi sedan följa dem, och bara den dagen, varje år efter det. Ibland är de tillsammans, ibland långt bort från varandra. Och det är långt ifrån sprudlande kärlek som råder mellan de båda hela tiden. En annorlunda kärlekshistoria, som är långt ifrån förutsägbar.
  3. Nattens cirkus av Erin Morgenstern handlar om de båda unga magikerna Celia och Marco som utan att de vet om det tävlar mot varandra, under ledning av varsin mästare. Men medan kampen pågår uppstår också en stark kärlek dem emellan – och hur går det när bara en av dem kan gå vinnande ur kampen?
  4. Kendra har de senaste åren nästan alltid flytt från någonting, och när Marshmallows till frukost börjar har hon precis flytt tillbaka hem till England. Där hyr hon in sig i ett hus på en familjs tomt. Men när det visar sig att frun har lämnat familjen och att barnen i stället börjar ty sig till Kendra blir det svårt att hålla känslorna borta och hon blir snart en del av familjen – egentligen mot sin vilja.
  5. Elizabeth Gilbert gör i Lyckan, kärleken och meningen med livet en resa genom världen för att hitta sig själv, lyckan och kärleken. Den tar henne till god mat i Italien, ett spirituellt liv i Indien och ett balanserat liv i Indonesien. Och det ger henne även andra insikter som hon kommer att ha god nytta av senare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *