Andra dagen med gänget

Klockan sju ringde väckarklockan (alltid lika jobbigt för en kvällsarbetande person) och det var sedan dags för en helt fantastisk frukost allra högst upp i Gothia Towers – på Heaven 23. Och under tiden vi mumsade på frukt, gott bröd, yoghurt, flingor och våfflor (somliga, dock inte jag) fick vi information om framtidens planer för hotellet. Andra tornet byggs ut och där ska det bland annat bli en pool med glasgolv så att man ser ner till marken när man simmar. Och dessutom byggs ett helt nytt torn.

Så här ska hotellet se ut när det är klart, enligt en modell helt byggd i lego.

 

Sedan inledde vi inspirationsdag nummer två med information om Bokmässan, arbetet som ligger bakom, en massa intressanta siffror och en massa annat intressant som Birgitta Jacobsson-Ekblom och Anneli Jonason kunde berätta för oss. Och inte minst kan man konstatera att de verkar ha ett helt fantastiskt jobb och att det inte är svårt att förstå hur många blir kvar så länge på den arbetsplatsen.

Man ska inte förringa post it-lappar. Ibland är de hundra gånger bättre än datorer – som när seminarieprogram ska planeras till exempel.

Sedan blev det dags för prat om sociala medier, samverkan, nätverkande och liknande med Håkan Aludd från reklambyrån The Sunny side up. Och här fanns det verkligen mycket att lära, som hur vi kan hjälpa varandra och Bokmässan med att nå ut på olika sätt. Exemplen på hur många som faktiskt nås av ett Facebookinlägg som någon har gillat/delat var nästan svindlande – men otroligt imponerande och intressant. Om inte annat så förstår jag nu verkligen vikten av att kommunicera, kommentera och agera på sociala medier.

Till slut blev det lite samtal om våra roller och om Bokmässans community. Intressant och jag tror att det här kommer att bli en helt fantastisk tid tillsammans med de andra bloggambassadörerna. Jag känner mig redan oerhört inspirerad och sugen på att ta tag i mina uppgifter med ny kraft. Och även inspirationen till det vanliga bloggandet har fått sig en kick.

Så tack så jättemycket för de här trevliga dagarna, både Bokmässan och alla trevliga ambassadörer. Vi hörs och ses!

Ett gäng ambassadörer diskuterar.

 

Och just det – glöm inte bort att gå in och skaffa dig ett konto på Bokmässans community. Då kan du också vara med i alla intressanta diskussioner som redan finns och som kommer att dyka upp där.

Läs om första dagen på inspirationsträffen här.


3 thoughts on “Andra dagen med gänget”

  1. Ja, det blev en inspirationsträff verkligen! Och vad snygg färg du fick på bilden med lego-modellen, ser nästan lila ut 🙂

  2. Ja, de där lamporna som bytte färg ovanför fåtöljerna var nog lila just då, vilket reflekterades i modellen. Lite häftigt, tycker jag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *