Att ta sig ur en svacka

Fredag igen och därmed dags för Annikas bokbloggsjerka. Denna vecka lyder frågan som följer:

Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Självklart gör jag det, de brukar dyka upp med jämna mellanrum och gärna så här i de tråkiga februari-mars-månaderna. Och visst är det riktigt segt när det händer, för på något konstigt sätt brukar jag samtidigt vara sugen på att läsa men inte riktigt kunna ta tag i det vilket gör att jag inte kommer någonstans alls. Jag måste pröva olika böcker i tanken och se vad som känns rätt. För det tror jag är lösningen – att hitta en bok som passar med den dåvarande sinnesstämningen, som inte är för lång och som inte är för svår. Några 500-sidesböcker tar mig inte ur lässvackan, det är en sak som är säker. I stället brukar jag då försöka hitta någon chicklit, någon lättläst deckare eller någon tunn bok som går snabbt.

För så fort man är i gång är det lättare att sätta full fart igen.


9 thoughts on “Att ta sig ur en svacka”

  1. Visst vill man ha en tunnis när det går trögt, det eller en riktgt lättläst kriminalis. De är ofta tjocka men de funkar ändå för mig.

  2. Känner väl igen mig i det där med att vilja läsa men inte riktigt hitta rätt bok. För mig blir det oftast en deckare som tar mig ut lässvackan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *