Månaden då jag förälskade mig i en klassiker

Så var vi då inne på februaris sista dag – och till min stora glädje är det vårväder ute! Förhoppningsvis lämnar vi nu både den här tråkiga månaden (ja, februari är enligt mig årets absolut värsta månad) och det tråkiga vädret.

Läsmässigt brukar februari vara min sämsta månad på året, och utifrån det får väl resultatet den här månaden ändå sägas vara helt okej. Fem böcker blev lästa och av dem tyckte jag väldigt bra om tre stycken. Bra utfall. Men framför allt blev jag totalt fast i Vilhelm Mobergs Utvandrarna och har nu gett mig in i Invandrarna för att få veta hur det går för Kristina och Karl-Oskar i Amerika.

Februari var ju även månaden då jag träffade mina bloggambassadörskollegor och det har helt klart höjt inspirationen den här månaden. Och därmed också besökssiffrorna på bloggen – ni har hela tiden varit några fler än vad ni brukar vara som har tittat hit. Och det är ju alltid trevligt.

Och eftersom månaden avslutades med bokrea så borde även de kommande månadernas läsning nu vara säkrad.

Läst i februari 2013:
Märta Tikkanen: Århundradets kärlekssaga (Inbunden/211 s)
Catherine Mavrikakis: Himlen i Bay city (Pocket/249 s)
Stephen Chbosky: Wallflower (E-bok/201 s)
Vilhelm Moberg: Utvandrarna (Pocket/573 s)
Tatiana de Rosnay: Huset du älskade (E-bok/175 s)

Statistik:
Lästa böcker: 5 stycken
Manliga/kvinnliga författare: 2/3
Svenska författare: 2
Deckare/spänningsroman: 0
Sanning: 1
Klassiker: 1
Inbundet/pocket/e-bok/ljudbok: 1/2/1/0
Sidor: 1 409


2 thoughts on “Månaden då jag förälskade mig i en klassiker”

  1. Vilhelm Mobergs serie har ju kommit i ursnygga pocketar nu, kanske ska det kunna locka mig att läsa dem igen. Jag vet ju att de är bra men kanske blir de annorlunda nu jämfört när jag läste dem som 15 åring?

    1. Ja, det är de jag läser – köpte alla fyra på bokrean. De är underbara att hålla i eftersom man känner mönstret med fingrarna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *