Vad jag önskar att jag kunde läsa

Fredag betyder bokbloggsjerka hos Annika och den här veckan lyder frågan:

Vilken genre önskar du att du kunde läsa, men som du bara inte kan stå ut med?

Jag måste svara poesi på den frågan. För visst finns det annat som jag inte läser (typ science fiction) men som jag heller inte direkt önskar att jag läste mer av.

Det gör jag däremot när det gäller poesi. Jag har flera vänner som älskar poesi och även skriver egna dikter och det verkar så härligt att kunna variera skönlitterär läsning med diktläsning. Plus att jag tror att dikter kan säga mycket mer, eftersom det till stor del handlar om att läsa mellan raderna.

Men jag har svårt för det, jag hittar liksom inte flytet. Jag har inte riktigt lärt mig hur jag ska läsa dikter tror jag och därför undviker jag dem. Men jag gjorde ett undantag för ett tag sedan och läste (efter rekommendation från en kollega) Märta Tikkanens Århundradets kärlekssaga och tyckte faktiskt väldigt mycket om den.

Kanske handlar det egentligen bara om övning?


8 thoughts on “Vad jag önskar att jag kunde läsa”

  1. Hmm jag är “njaa inställd” till poesi, trots att jag försöker skriva en del själv ibland. Men för att jag ska gilla den ska den vara pang på, inga krusiduller, inga omskrivningar, det ska kännas direkt.. Det är inte så mycket poesi som är skriven så, det finns dock att finna främst bland yngre förmågor 🙂

  2. Tror helt klart att man kan öva upp sig till att gilla/förstå en genre bättre. Har man läst en del så blir det ju lättare att se relationer mellan de olika verken osv.

  3. Jag gillar modern poesi men jag tycker att den brukar vara absolut bäst när den framförs på scen. Det finns emellertid sjukt mycket tråkig poesi enligt mig också så det blir ju svårt att sålla ibland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *