Mitt uppe i en Utvandrarperiod

Som jag tidigare sagt (ja, jag vet att jag nästan tjatar nu) så har jag nyligen upptäckt det fantastiska med Vilhelm Mobergs Utvandrarna och tar mig med spänning igenom serien. Just nu gör jag dock en paus och går emellan med Mikael Fants Vattnet i mars men snart är jag tillbaka till Kristina och Karl Oskar.

Eller tillbaka och tillbaka – jag har faktiskt umgåtts med dem ändå denna torsdagskväll. Ölands Musikteaterskola satte i kväll upp musikteatern Utvandrarna på Kalmar teater och jag fick chansen att gå och se den. Mycket mycket bra, och duktiga var alla skådespelarna också. En del var annorlunda från böckerna, som att utvandrarna flyttade till Sverige i stället för USA, men en hel del var också detsamma och något jag kände igen. Väldigt trevligt under läspausen och får mig nu att vilja kasta mig över historien igen…


2 thoughts on “Mitt uppe i en Utvandrarperiod”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *