En månad med ett sorgligt avslut

Så var då även mars över. En månad som jag till stor del har tillbringat i Karl Oskars och Kristinas sällskap – det känns lite som att jag har levt och andats deras historia. De har nästan jämt funnits i mina tankar, även när jag läst annat. Men eftersom mars månad började med Invandrarna och avslutades med Sista brevet till Sverige. Med andra ord är min tid med Utvandrarserien nu över. Och jag sörjer, för det har varit bland den bästa läsningen på länge. Men även den ska väl ta slut. Jag är glad att det ändå var så många sidor som jag fick vara kvar i den.

Utöver det har mars varit en helt okej månad, med några andra riktigt bra böcker. På recensionsfronten har jag halkat efter en del, men det får vi väl försöka ta igen nu.

Vilhelm Moberg: Invandrarna (Pocket/621 s)
Mikael Fant: Vattnet i mars (Inbunden/416 s)
Vilhelm Moberg: Nybyggarna (Pocket/678 s)
Grégoire Delacourt: Allt jag önskar mig (E-bok/124 s)
Jonas Hassen Khemiri: Ett öga rött (Pocket/252 s)
Vilhem Moberg: Sista brevet till Sverige (Pocket/395 s)

Statistik:
Lästa böcker: 6 stycken
Manliga/kvinnliga författare: 4/0 (usch, vad hemskt)
Svenska författare: 3
Deckare/spänningsroman: 0
Sanning: 0
Klassiker: 3
Inbundet/pocket/e-bok/ljudbok: 1/4/1/0
Sidor: 2 486


One thought on “En månad med ett sorgligt avslut”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *