Lättsamt men ändå allvarligt

Grégoire Delacourt – Allt jag önskar mig

Grégoire Delacourt – Allt jag önskar migAllt jag önskar mig – Grégoire Delacourt.
Livet blev inte riktigt som Jocelyne, även kallad Jo, hade tänkt sig. Drömmen om ett liv som modeskapare förvandlades till ett liv som ägare av en sybehörsbutik. Drömprinsen dök aldrig upp, i stället hittade hon den snälle, trevlige Jocelyn, även kallad Jo. Men trots att det inte blev som det var tänkt är hon ganska tillfreds med sitt liv, trots allt. Hon är inte som sina väninnor som ständigt drömmer om att vinna högsta vinsten på Lotto.

Men en dag övertalar de Jo att spela. Och hon vinner. 18 547 301 euro! En riktig storvinst som kan förändra livet. Men Jo är inte säker på att hon vill att livet ska förändras bara för att hon blir rik. Hon berättar inte något för någon, inte ens sin man. Hon skriver små hemliga lappar om vad hon drömmer om, men förverkligar dem inte.

Det här är en intressant historia om vad som egentligen gör en människa lycklig. Mår vi bättre för att vi helt plötsligt har en massa pengar på banken? Blir livet med ens lättare – eller kan det bli tvärtom? Jo oroar sig för hur andra ska se på henne och kanske är det därför hon håller allting hemligt, till och med för sin man. Som läsare följer man med i hennes våndor och förstår hur jobbigt hon har det – även om det kanske kan ses som någon form av lyxproblem. Man börjar tänka och tankarna fortsätter att snurra – hur skulle jag vilja leva om det omöjliga plötsligt hände?

Grégoire Delacourt skriver gripande och fint, det finns gott om charm och humor. Först mot slutet är sensmoralen lite för stark, men det går att stå ut med eftersom det på vägen dit har varit så fantastiskt tidigare.


Titel: Allt jag önskar mig
Författare: Grégoire Delacourt
Förlag och år: Sekwa 2013
Typ och sidor: E-bok – 124 sidor
Recensionsex


2 thoughts on “Lättsamt men ändå allvarligt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *