Förord – inte riktigt min grej

Fredag igen, vilket innebär att det är dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan ställer hon följande fråga:

Hur viktiga är böckernas förord egentligen? Läser du dem eller skippar du dem helt och hållet?

Det här med förord är nog faktiskt inte riktigt min grej. När jag börjar läsa en ny bok vill jag komma i gång med handlingen, inte läsa om vad författaren tänkte om allt innan hen började. Eller när någon utomstående ska skriva om hur fantastisk boken jag kommer att läsa är. Det vill jag inte veta före, jag vill bilda mig en egen uppfattning. Sedan man jag, i undantagsfall, bläddra tillbaka till förordet för att se vad det fanns för förklaringar till vissa saker,

Men det är mer undantag än regel. Oftast klarar jag mig alldeles utmärkt utan att läsa förorden.


8 thoughts on “Förord – inte riktigt min grej”

  1. Jag läser dem för det mesta, antingen före eller efter jag har läst boken. Ibland kan de ge lite nya perspektiv på boken och varför den betyder mycket för andra (även när den inte faller mig i smaken).

    Trevlig helg.

  2. Jag läser i stort sett alltid ett förord som är skrivet av författaren, men av andra beror lite på. Jag inbillar mig ju att författaren har ett budskap när de lägger till ett förord. Fast det kanske inte är så…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *