Böcker som lockar till resor

Fredag och därmed dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan vill hon veta:

Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Änglar och demoner av Dan Brown läste jag några månader efter att jag hade varit i Rom (där jag hittills bara varit denna enda gång) men den fick mig genast att längta tillbaka och det gör jag fortfarande. Hur de rör sig genom Rom i jakten på mördaren och hur alla kyrkor och andra byggnader beskrivs väcker en stark lust att åka tillbaka.
Jag blev väldigt imponerad av Elizabeth Georges resa för att finna sig själv i Lyckan, kärleken och meningen med livet. Om jag inte vore så feg skulle jag också vilja resa till Italien, Indien och Bali på samma sätt som hon gör, för det verkar helt enkelt underbart och häftigt.
Sedan råker det också vara så att i stort sett alla franska böcker jag läser får mig att vilja åka till Frankrike och kanske framför allt Paris. Böcker som Tillsammans är man mindre ensam (Anna Gavalda) eller Sarahs nyckel (Tatiana de Rosnay) får mig att vilja veta mer och besöka landet (och öva min franska) igen.

 


10 thoughts on “Böcker som lockar till resor”

  1. Blir tufft att hålla Dan Browns takt, men tanken svindlar. Elizabeth Georges resa är ett tips som jag tar till mig.

  2. Jag tyckte nog inte att varken Bali och Indien kändes så lockande efter att ha läst boken. Italien däremot. Och jag fick sån himla lust att smaka den där pizzan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *