Det här med tegelstenar

Just nu cirkulerar en liten utmaning om tegelstenar mellan alla bokbloggare och nu har även JAG blivit utmanad, av Nobelprisprojektet. Tack för det. Utmaningen går ut på att visa upp fem tegelstenar som finns i bokhyllan som man har läst och två som är olästa.

Tyvärr insåg jag samtidigt att jag är ganska dålig på att läsa tegelstenar, eller i alla fall ha dem i min bokhylla, men att det fanns några olästa som kanske får bli projekt för sommaren.

tegelsten1De fem lästa:
Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami kämpade jag mig igenom under en veckas semester på Kreta förra sommaren. Konstigt, men det finns ändå något speciellt i den.

Nybyggarna av Vilhelm Moberg, tredje delen i Utvandrarserien och en av de som jag tyckte allra mest om.

Invandrarna, även den ur Vilhelm Mobergs Utvandrarserie, men den andra. Jag fastnade så totalt för serien, och eftersom alla är tjocka och fina tegelstenar fick två vara med här.

Lyckan är en sällsam fågel av Anna Gavalda. Underbar och känns så mycket tunnare. Behöver jag säga mer?

The casual vacancy av J K Rowling är kanske på gränsen till att inte vara en tegelsten, men den får vara med. Tung, på flera sätt.

tegelsten2Två olästa:
Moment 22 av Joseph Heller är en klassiker jag länge tänkt läsa och införskaffade mig på Bokmässan. Nu ska det bara bli av.

Borta med vinden av Margaret Mitchell har nu stått ett drygt år i min bokhylla och vänta. Snart är det dags.

Och sedan ska man egentligen utmana fem andra bloggare att göra samma sak. Men eftersom jag vet att så många gjort det redan så hoppar jag det. Har du inte gjort den så tycker jag dock att du ska se dig som utmanad.


2 thoughts on “Det här med tegelstenar”

  1. Ett gänt härliga tjockisar hos dig. Invandrarna och Nybyggarna har jag framför mig. Har nyss börjat en omläsning av Utvandrarsviten och har hunnit läst bok ett. Borta med vinden borde jag också läsa igen.Haruki Murakamis böcker är jag så nyfiken på.

  2. Jag fick också utmaningen, men jag tycker det är roligt att se vad andra har för tegelstenar i bokhyllan. Har förstås massvis olästa, så lite av ett dåligt samvete blir det när jag plockar fram dem nu..

    Borta med vinden läste jag i unga år, men tyckte den var fantastisk då!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *