2014 blir brasilianskt

Nu är det bara knappt fyra månader kvar till årets bokmässa, som har temat rumänsk litteratur. Men alla personer bakom ligger ännu längre fram i tiden. I dag avslöjades nämligen vad temat blir för följande år, alltså 2014. Och den gången är det dags att vända blickarna mot Brasilien.

Själv måste jag erkänna att jag har mycket dålig koll på landet. Förutom den fantastiske Paulo Coelho, som jag läst två böcker av, så kan jag inte komma på någon. Men det är bara roligt att få en chans att upptäcka mer. Årets temaland Rumänien har fått mig att hittills upptäcka åtminstone en författare jag aldrig hört talas om (fler ska det förhoppningsvis bli) och då kan man ju hoppas på att det ska bli samma sak med Brasilien 2014.

Har du läst några brasilianska författare?

Här kan du läsa mer om Brasilien som temaland 2014.


2 thoughts on “2014 blir brasilianskt”

  1. Jag har varken koll på Brasilien eller Rumänien. Det vore dock roligt att läsa en författare från Rumänien innan bokmässan.
    Fast en bra sådan.
    Mia

    1. Då tycker jag att du ska läsa Tåg till Trieste av Domnica Radulescu. Den var jättebra och lärde mig massor om Rumäniens historia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *