Lyckan i att bli totalt överraskad

Ända sedan jag började förstå vad Hungerspelen egentligen handlar om har jag varit övertygad om att det inte är någonting för mig. Men innan dess hade jag redan hunnit köpa den, och den har därför blivit stående i min bokhylla i mer än två år (som jag skrivit tidigare).

Varför? Det frågar jag mig nu när jag fullkomligt har slukat den, blivit förälskad i Katniss och bara vill veta mer och mer. Det är ju en Ronja Rövardotter-historia, en stark kvinna och på något konstigt sätt verklighetstroget trots att det egentligen borde vara helt otroligt. Allt som jag brukar leta efter. Varför har ingen förklarat att det förmodligen borde passa mig?

Men samtidigt är det det här som är så fantastiskt. Att bli så totalt överraskad, när man ger sig in i en bok med förutfattade meningar. Nu vill jag genast kasta mig över Fatta eld – och det är en himla tur att den finns att låna som e-bok på biblioteket!


One thought on “Lyckan i att bli totalt överraskad”

  1. Haha när jag läste den ville jag typ inte gilla den, för att alla andra gjorde det och jag läste ju bara deckare och den skulle minsann inte vara något för mig. Så fjantigt. Och sedan slukade jag den.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *