Något att läsa och dricka?

lokaE-boksläsningen har inte riktigt fått fart i Sverige än, men det hoppas e-bokssajten Dito att den snart ska göra. För att fler ska få möjlighet att upptäcka hur det är att läsa böcker i sin läsplatta, surfplatta eller telefon har man i sommar beslutat sig för ett samarbete med Loka. Kort sagt, köper du en Loka så får du även en e-bok på köpet. På flaskan finns en kod som man sedan kan ladda ner en e-bok med. Böckerna är skrivna av Thomas Bodström, Anna Jansson, Hjorth & Rosenfeldt och Denise Rudberg.

– I USA och stora delar av Europa är det allt vanligare att läsa böcker via surfplattor och vi ser att trenden är på väg att slå även i Sverige. Genom samarbetet med Loka får vi en unik chans att visa e-böckernas smidighet för dem som ännu inte testat, säger Mattias Castenfors, kategoriansvarig på dito i ett pressmeddelande.

För mig som redan e-boksfrälst känns det som en lite rolig idé och ett sätt för mig att få tag i en ny e-bok. Men frågan är om det lockar så många som bara råkar se det på flaskan när de väl ha köpt den. Kommer den stora massan att gå in på dito, ladda ner boken och sedan börja läsa på studs som Dito verkar hoppas? Jag är tveksam. Men jag vill alltid att fler ska upptäcka det fina med e-böcker, så om det kan locka någon så är det säkert bra.

Vad tror du, kommer det att locka dig och/eller andra att börja läsa e-böcker?


10 thoughts on “Något att läsa och dricka?”

 1. Jag fick en e-bok som rec-ex men har inget att läsa den på…gillar inte att läsa på dataskärmen. Finns det nån app för sånt här på mobilen? Kan ju ha den att läsa i nödläge… Synd nog är det en bok jag verkligen vill läsa, nya Viveca Sten…

  1. Jag tycker också det är jobbigt att läsa på datorn, så jag brukar läsa på telefonen. Jag använder Bluefire reader, men det finns massa olika! Om du har en iPhone så tror jag nästan iBooks finns när du köper den, och där kan man läsa.

  2. Som Tova skriver, har du en iPhone finns ju iBooks att läsa i, det fungerar ju. Android vet jag faktiskt inte om de har, men nog borde det väl finnas någonting att ladda ner? Känns konstigt annars

 2. Jag har fått någon e-bok men känns jobbigt att läsa i datorn + att de lästa böckerna vill jag gärna ställa i bokhyllan. Vad händer om man har en surfplatta som krashar och alla böcker försvinner… 🙁
  Hade nog tagit hem någon OM jag hade druckigt Loka 😛

  1. Jo, så tänker jag lite också. Böcker som jag verkligen, verkligen vill ha (och visa upp att jag har) vill jag absolut inte ha som e-böcker. Sen har jag alla (de typ knappt tio e-böcker jag äger, lånar mest) både på datorn och läsplattan så det är ju lite av en gardering ifall något skulle hända. Om man köper via dito eller adlibris tror jag de finns kvar på ens konto också.

 3. Faktum är att jag precis köpte en Ipad mini då jag inser att jag måste ha något att läsa e-böcker på. Det tog tid men det känns som om det inte går att stå utanför längre.

 4. Jag har läst lite på vår surfplatta, men det känns sådär. Men jag funderar väldigt allvarligt på att skaffa en läsplatta till sommaren. Nu får man ju en del rec.ex. bara som e-bok och då hamnar de tyvärr långt ner på “att läsa”-listan.
  Gratis är ju alltid trevlig, så nu måste jag gå och köpa Loka 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *