En grålila, trist historia

baycityHimlen i Bay city – Catherine Mavrikakis.
Det i stort sett enda jag kommer att ta med mig från den här boken är ordet grålila. För det tjatas om så oerhört många gånger. Den grålila himlen och den grålila staden. Och allt är så jobbigt och tråkigt. Och jag har svårt att engagera mig i Amy och hennes mamma och moster, och deras historier.

Visst, jag förstår att tanken någonstans är en flykt från det förflutna och en längtan bort till ett annat liv. Men jag kommer aldrig så nära att jag får följa med i deras nuvarande liv, bortsett från att jag förstår att de har det jobbigt (och grålila). Och ibland förstår jag inte riktigt vad som är verklighet och vad som är dröm. Utom att allt är grålila, oavsett vilket det är.

Nej, den här boken gjorde verkligen inget starkare intryck hos mig.

Betyg1
Titel:
Himlen i Bay city
Författare: Catherine Mavrikakis
Förlag och år: Sekwa 2010
Typ och sidor: Danskt band – 249


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *