Igenkännande och bra

wallflowerWallflower – Stephen Chbosky.
Jag är dålig på att ta mig an sådant som kategoriseras som ungdomsböcker, men ibland händer det att de råkar fånga mitt intresse. Wallflower var just en sådan och jag är glad att den gjorde det.

För historien om Charlie faller mig ganska väl i smaken. Jag kan känna igen mig i honom till och från, framför allt i början där han är mer av en iakttagare och inte riktigt har någon roll i gänget. Sedan får se (och vara med) honom när han växer in i en helt annan roll, och det är jag också tacksam för. Han är en verklig person, på det sättet att han förändras och rör sig framåt. Charlie är dessutom en person som är lätt att tycka om, liksom det faktum att boken är skriven i brevform, riktad till någon mystisk person som vi inte vet vem det är.

Kanske hade jag uppskattat den ännu mer om jag själv varit i högstadieåldern. Men den är helt okej, på grund av igenkänningsfaktorn, även för äldre läsare.

Betyg3
Titel: 
Wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Förlag och år: Gilla böcker 2013
Typ och sidor: E-bok – 201 sidor


One thought on “Igenkännande och bra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *