Alldeles för överdrivet

imageDen enögda kaninen – Christoffer Carlsson.
David har flyttat till Stockholm, men är tillbaka i Dalen över sommaren. Under tiden han har varit borta har hans kompisar pysslat med en del annat visar det sig. Nämligen inbrott, med ett övergivet hus som hemligt gömställe. David dras snabbt in i det, egentligen mot sin vilja. Och snart blir det allvarligare än bara inbrott, vilket gör allt mycket mer kaotiskt och jobbigt än vad han någonsin hade kunnat tänka sig…

Jag har hört mycket gott om den här boken, men ändå har den fått stå ganska länge i bokhyllan och vänta på att bli läst. Och kanske var det bra. För jag har delvis fått kämpa mig igenom den. Inte för att den är dåligt skriven, snarare tvärtom. När jag väl har läst har det flutit på bra och varit lättläst. Men den har liksom inte varit någonting jag längtat tillbaka till. Jag har önskat att den ska ta slut så att jag får gå vidare till någonting annat. Men den har fortsatt och fortsatt.

I och med det har den också hela tiden blivit mer och mer överdriven, och det är nog det som har varit det svåra för mig. Om det hade stannat kvar på inbrottsnivån hade jag kanske kunnat engagera mig mer och tycka bättre om den. Men allt spårar ur så totalt och känns så klyschigt, samtidigt som jag saknar bra förklaringar på vissa saker, som varför en del grejer händer just då och varför vissa personer dyker upp.

Nej, det blir för mycket. Och för jobbigt. Det här var ingenting för mig.

Betyg:TT
Titel: Den enögda kaninen
Författare: Christoffer Carlsson
Förlag och år: Pocketförlaget 2012
Typ och sidor: Pocket – 444 sidor


One thought on “Alldeles för överdrivet”

  1. Jag tycker den kryper in i huvudet och jag känner igen mig väldigt mycket i mentaliteten. Allt som hände i boken spelades upp i mitt huvud i Hillared. Men boken kunde nog varit hur dålig som helst och jag hade ändå tyckt att den skulle krypit in. Jag hade en klasskompis som hette Christoffer Carlsson, som dog. Så bara författarens namn gjorde mig lite kuslig till mods.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *