TidningsIda

– om böcker och språk

Rowling bakom ny kriminalroman

Förra året släppte J K Rowling sin första vuxenroman; The casual vacancy (på svenska Den tomma stolen) och vi trodde nog att det skulle dröja tills det kom en ny bok.

Men nu visar det sig att vi inte behöver göra det. J K Rowling har nämligen skrivit en deckare – under pseudonym. Debutanten Robert Galbraith hade hyllats i Storbritannien för sin kriminalroman The cuckoo’s calling. Men några kritiker på The Sunday Times blev misstänksamma och det visade sig att det inte var någon debutant som låg bakom, utan i stället den mycket erfarna J K Rowling.

“Jag hade hoppats hålla detta hemligt lite längre eftersom det har varit befriande att vara Robert Galbraith. Det har varit underbart att ge ut en bok utan hajp eller förväntan, och ett rent nöje att få feedback under ett annat namn”, säger hon enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det låter minst sagt spännande, måste jag säga. Dags att undersöka om det är något att sätta upp på att läsa-listan, kanske? (Och gissar att svaret blir ja)

Läs mer här, eller här.

Categories
Deckare, Just nu, Nyheter

  4 comments already | Leave your own comment

 1. 7/14/2013 | 22:07 Permalink

  Eftersom jag gillar deckare så är det inte helt omöjligt att jag läser den framöver!

  Respond to this comment

 2. 7/15/2013 | 06:48 Permalink

  Kanske tar mig en titt på den här.

  Respond to this comment

 3. 7/15/2013 | 13:47 Permalink

  Den hamnar på min “att läsa lista också”!

  Respond to this comment

 4. 7/16/2013 | 17:24 Permalink

  Jag som ännu inte läst en enda bok av J K Rowling, inte ens HP-böckerna alltså, blir faktiskt inte mer lockad av en deckare. Konstigt nog.

  Respond to this comment

 5. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: