Rowling bakom ny kriminalroman

Förra året släppte J K Rowling sin första vuxenroman; The casual vacancy (på svenska Den tomma stolen) och vi trodde nog att det skulle dröja tills det kom en ny bok.

Men nu visar det sig att vi inte behöver göra det. J K Rowling har nämligen skrivit en deckare – under pseudonym. Debutanten Robert Galbraith hade hyllats i Storbritannien för sin kriminalroman The cuckoo’s calling. Men några kritiker på The Sunday Times blev misstänksamma och det visade sig att det inte var någon debutant som låg bakom, utan i stället den mycket erfarna J K Rowling.

“Jag hade hoppats hålla detta hemligt lite längre eftersom det har varit befriande att vara Robert Galbraith. Det har varit underbart att ge ut en bok utan hajp eller förväntan, och ett rent nöje att få feedback under ett annat namn”, säger hon enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det låter minst sagt spännande, måste jag säga. Dags att undersöka om det är något att sätta upp på att läsa-listan, kanske? (Och gissar att svaret blir ja)

Läs mer här, eller här.


4 thoughts on “Rowling bakom ny kriminalroman”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *