Nästan lite för spännande

snoglobenSnögloben – Amanda Hellberg.
Fjärde boken om Maja Grå, men min första. Jag saknar därför en del bakgrund, men trots det tycker jag att jag hänger med bra. Den står som fristående och fungerar alldeles utmärkt att läsa som det. Maja Grå har blivit en del av en speciell insatsstyrka och när ett mord sker mitt ute i ingenstans, mitt i vintern, mitt under ett bröllop får hon ta del i arbetet på riktigt. Just hennes speciella egenskaper och förmåga att känna och se saker ingen annan kan se och känna gör henne till en viktig del i styrkan. Men snart blir hon också personligt inblandad i fallet, det finns kopplingar till mordet på Majas sambos bror.

Att det är spännande är det ingen som helst tvekan om. Den är inte jättelång, det är högt tempo och det kommer olika vändningar hela tiden. Men kanske lite för spännande, på sätt och vis. För till slut kommer avslutningen på det hela och det går för fort. Det räcker inte att förklara vem mördaren är, jag vill ha hela den långa historien om varför – på ett väl utvecklat sätt och så att det tillför någonting mer till historien. Men nu blir det tyvärr lite mer; “Jaha, då var det väl slut där då…”

Men det finns ett men till, ett betydligt positivare sådant. Jag blir sugen på att läsa de tidigare böckerna om Maja Grå.

T T T
Titel: Snögloben
Författare: Amanda Hellberg
Förlag och år: Forum 2013
Typ och sidor: Inbunden – 285 sidor (men jag läste som pdf)
Recensionsex


One thought on “Nästan lite för spännande”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *