Min nya söndagstradition

babel

Den här hösten har jag börjat jobba “normala tider” (dagtid, måndag–fredag) vilket innebär att jag alltid är ledig söndagar. Lite av en lyx för en som tidigare brukat jobba många av de dagarna.

Och i dag kunde jag börja min nya söndagstradition. Jag bäddade ner mig under en filt i soffan och slog på säsongens första Babel. Att det dessutom var Chris Cleave som var först ut att hälsa på Jessica Gedin gjorde saken ännu bättre. Vilken underbar människa han verkar vara! Han verkade verkligen trevlig, genuint glad och intressant. Förra året förälskade jag mig i hans Little Bee och nu längtar jag oerhört efter att få läsa hans nya bok, Guld. Att höra honom prata om den gjorde mig ännu mer intresserad av den – och glad.

Sedan blev jag även nyfiken på Wolf Hall av Hilary Mantel, även om sådana historiska romaner inte riktigt är min kopp te. Däremot står jag fast vid mitt beslut om att Knausgårds Min kamp inte är någonting för mig.

Och så ser jag redan fram emot nästa söndag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *